dilluns, 7 de novembre del 2016

Pedala per la MaratóEl Club Ciclista d'Ascó també hem cregut convenient col·laborar amb la Marató de TV3 realitzant una pedalada solidària el dia 3 de desembre a les 10h del matí i des de la Rambla d'Ascó.
Tots els interessats poden abonar 5€ al número de compte del club: ES65 2100 0263 0202 0011 4328 
I juntament el resguard del pagament al correu: ccdasco@gmail.com
Les inscripcions es poden fer fins el dijous 1 de desembre.
La sortida constarà de dos recorreguts de BTT, un de més assequible per a totes les edats i nivells i un altre amb més exigencia. Al finalitzar hi haurà esmorzar per a tots els participants. 
Tots els interessants en participar a la Marató amb nosaltres i que no puguin vindre a la pedalada també poden abonar els 5€ i gaudir de l'esmorzar.
Recordem que aquest any els beneficis de la Marató aniran destinats a l'ictus, lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques.

L'ICTUS
L'ictus és una pèrdua sobtada de les funcions cerebrals causada per un accident vascular. A Catalunya, és la primera causa de mort en les dones i la tercera en els homes. Cada any, n'hi ha més de 13.000 casos, 1.300 dels quals en pacients més joves de 55 anys. Tot i sobreviure a l'ictus, un 45% de les persones afectades tindrà una discapacitat -motora, sensitiva, cognitiva, de la parla o de la comprensió� amb greus repercussions en la qualitat de vida. Només a Catalunya, 900 nens conviuen amb una discapacitat causada per un ictus.
Al món, cada any, l'ictus afecta prop de 17 milions de persones i causa la mort de 6. És la primera causa d'incapacitat i, segons els experts, es convertirà en l'epidèmia del futur, ja que en tindran una de cada sis persones.

LES LESIONS MEDUL·LARS
La Marató 2016 també tractarà les lesions medul·lars i cerebrals ocasionades per un traumatisme. Les lesions cerebrals per causes traumàtiques afecten àrees del cervell responsables del moviment, de les sensacions i percepcions, de les emocions i de la conducta, així com de l'atenció, la memòria, el llenguatge i la intel·ligència. D'altra banda, les lesions medul·lars poden provocar paràlisi de la mobilitat voluntària i absència de sensibilitat per sota de la zona afectada, així com altres trastorns i malalties derivades d'aquest estat. Segons si la lesió és completa o parcial, i en funció del nivell en què es produeixi, les conseqüències seran més o menys greus. En els últims anys, els experts han notat un canvi en la causa d'aquestes lesions d'origen traumàtic: han baixat les produïdes per accidents de trànsit i han augmentat les causades per caigudes domèstiques en persones d'edat més avançada.
Catalunya compta amb una xarxa puntera d'equips de recerca en ictus i amb uns protocols d'actuació que funcionen amb gran eficiència, com el "codi ictus". Tot i això, cal seguir investigant per detectar i evitar les causes d'aquestes lesions, minimitzar o, fins i tot, curar les discapacitats que se'n deriven i avançar en les teràpies de rehabilitació física, psicològica i cognitiva per a totes les persones afectades per les malalties d'aquesta edició. Els fons que recapti La Marató 2016 suposaran una injecció significativa en el camp de la recerca del cervell i la medul·la espinal, un àmbit complex de la biomedicina que s'aborda des de més de 15 especialitats professionals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada