diumenge, 18 de setembre del 2016

Sortida setmana mobilitat sostenible i segura 2016

L’Ajuntament d’Ascó, juntament amb la nostra col·laboració ha preparat una activitat que tindrà lloc el proper diumenge 18 de setembre. Consistirà en una caminada/pedalada per les Illes d’Ascó.
La sortida serà a les 9 del matí des de la Rambla. 
Es passarà per les noves passarel·les del pont de la C-12 i s'anirà per camins de les Illes fins a l’embarcador de Vinebre, on hi haurà un esmorzar que oferirà l’Ajuntament.
Les persones interessades poden passar a apuntar-se durant tota la setmana que ve (del 12 al 16 de setembre) per l’Ajuntament, en horari d’oficina, al departament de medi ambient
S'haurà d’especificar el nom i cognoms i si s'anirà en bicicleta o caminant.
Informació sobre què és la SMSS 2016:

Del 16 al 22 de setembre se celebra a Catalunya la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura que promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació. Sota el lema europeu ‘Mobilitat intel·ligent. Economia potent.’, la Setmana del 2016 a més de vetllar per una vida saludable, sostenible i segura, també reforça el potencial de la mobilitat intel·ligent a l'hora de contribuir al desenvolupament econòmic. 
Els objectius principals de la Setmana són els següents:

  • Estimular un comportament ciutadà, en relació amb l’ús del vehicle, compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, en particular amb la protecció de la qualitat de l’aire, la prevenció d’accidents de trànsit, la reducció d’emissió de gasos que provoquen l’efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energètics.
  • Sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-la sobre les seves diferents modalitats.
  • Impulsar l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.
  • Potenciar un retrobament de la ciutadania amb la ciutat, la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un entorn saludable i relaxat.
Reflexionar sobre com afecta a la nostra salut l’ús excessiu del transport motoritzat. Per una banda, la contaminació atmosfèrica i la congestió que generen tenen un impacte negatiu sobre els sistemes respiratori i cardiovascular. Per una altra, propicien el sedentarisme i la inactivitat física.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada